7.500€ donated of 35.000€ goal

Constituit la inceputul anilor ’90 sub denumirea de Romanian Brass Ensemble de un grup de studenti entuziasti ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, ansamblul a obtinut numeroase premii in concursuri nationale si internationale, in varii componente.

La hotararea membrilor sai, incepand cu anul 2013, ansamblul functioneaza sub numele “Ateneum Brass Ensemble”, pastrand in continuare un standard inalt si un repertoriu foarte bogat, abordand lucrari de muzica renascentistasi baroca in transcriptie pentru cvintet de alamuri, carora li se alatura partituri celebre ale literaturiiclasico-romantice, un accent deosebit cazand pe prelucrari ale muzicii de divertisment a secolului XX (Broadway, teme de jazz, muzica pop-rock etc.) Primul lor set de inregistrari realizate in studiourile Societatii Romane de Radiodifuziune, cuprinde lucrari clasico-romantice de mare efect, acoperind o larga plaja stilistica, de la Pachelbel si Vivaldi la Mozart si Brahms.

Turneul se poate desfasura in orice localite din tara, la onorariul per concert adaugandu-se costurile pentru transport si dupa caz cazare. Repertoriul abordat este unul deopotriva variat de la clasic la modern, precum si divertisment, pentru a acoperi o paleta larga de gusturi si public. Acesta cuprinde partituri de referinta din perioadele preclasica, clasica, romantica si contemporana, muzica sacra si pagini de divertisment: Bach, Handel, Mozart, Beethoven, Berlioz, Bizet, Ceaikovski, Verdi, Strauss, Wagner, Bruckner, Elgar, Ravel, Gershwin, Enescu, Hazzel, Parker, Brubeck, J.van der Roost, Copland, D.Dediu.

Traim intr-o lume deopotriva vizuala, cat si acustica. Prin sunete traim evenimente si senzatii, facem asocieri pozitive sau negative, sunetele influentandu-ne atat la nivel constient cat si inconstient.

Membrii Athenaeum Brass Ensemble sunt urmatorii:dan-constantinescu-7

Mihai Toth – trompeta
Cristian Suciu – trompeta
Ștefan Simionescu – trompeta
Daniel Ivan – trompeta
Ioan Gabriel Luca – corn
Ciprian Popa – corn
Sorin Lupașcu – corn
Florin Pane – trombon
Ciprian Pîrciu – trombon
Costache Cristian – trombon
Labuș Dumitru – trombon-bas
Laurentiu Sima – tuba

Varfurile acestui ansamblu au fost recunoscute si apreciate în cadrul a numeroase festivaluri şi concerte extraordinare pe scene de prestigiu atât în ţară cât şi în străinătate.
Scopul proiectului este acela de a oferi accesul la muzica de calitate atat iubitorilor de muzica cat si publicului larg din toata tara.