Depre noi

În viziunea noastră, contextul muzical actual trebuie să se dezvolte prin existența în cadrul stagiunilor de concerte  a cât mai multor nume sonore ale artei dirijorale, interpretative și componistice românești şi internaționale astfel încât România să redevină un simbol de tradiție spirituală în lume.

Fundația George Enescu are o susținută activitate culturală:

  • Fundația noastră este acreditată la Brussels în Parlamentul European, dar și de către Parlamentul României – Camera Deputaților în Comisia de Cultură, unde desfașoară o activitate fructuoasă de reprezentare și susținere a valorilor culturale românești.
  • A inițiat  si implementat  proiectul “Muzica pentru toate anotimpurile” la Ateneul Român;
  • A organizat  și susținut un concert în 2011 și patru concerte în 2012 în București la Ateneul Român;
  • A înființat următoarele ansambluri camerale: Pro Musica Trio, Athenaeum Brass Quintet, Athenaeum Brass Ensemble, Athenaeum Winds Ensemble, Athenaeum Baroc Ensemble şi Camerata George Enescu;
  • A inițiat proiectul „Cultura prin Muzică” în parteneriat cu Ministerul Culturii și Cultelor şi proiectul „Cultura Online”.
  • A inițiat și derulat proiectul „Romanian Live Concerts” care a debutat cu transmiterea online a Festivalul George Enescu începând cu data de 1 septembrie până pe 28 septembrie 2013 şi a cuprins transmisia online în format HD de înaltă rezoluţie a 53 de concerte de la Ateneul Român și Sala Palatului. http://youtube.com/enescufestivallive. În acest sens a demarat cea mai mare campanie mediatică de promovare a Festivalului George Enescu şi a României în mediul online. Transmisiile Festivalului George Enescu s-au realizat in premiera mondiala la o calitate full hd și au strâns peste 500000 de vizualizari din toată lumea.

Strălucirea Ateneului Român de altădată a fost dată de evenimentele și momentele de anvergură istorică, de prezența unor personalitățile marcante ale lumii muzicale internationale precum: George Enescu, Dinu Lipatti, Cella Delavrancea, Clara Haskil, George Georgescu, Dimitrie Dinicu, Eduard Wachmann, Ionel Perlea, Ion Voicu, Constantin Silvestri, Valentin Gheorghiu, Sergiu Celibidache, Sergiu Comissiona, Maurice Ravel, Richard Strauss, Igor Stravinski, Yehudi Menuhin, Zubin Mehta, Herbert von Karajan, Pietro Mascagni, Vincent d’Indy, Bela Bartok, Serghei Prokofiev, Arthur Rubinstein,  Jacques Thibaud, Pablo Casals, David Oistrah, care ne-au făcut onoarea de a fi prezente pe scena Ateneului Roman de-a lungul vremii.

Fundația George Enescu inițiază „FIRST CLASS MUSIC”, un concept care reunește o sumă de evenimente culturale și mondene de înaltă ținută. Ne adresăm personalităților societății românești și celor mai puțin cunoscuți, care, prin activitatea lor profesională și prin preocupările personale, contribuie la buna stare a comunității și care pot contribui, de asemenea, la promovarea culturii și valorilor artistice românești la cel mai bun nivel.

“First Class Music” este creat în jurul unui concert de muzică clasică în care interpretează artiști de talie internațională. Îmbinăm experiența spirituală a concertului cu socializarea și networking-ul de business pentru o seară specială și benefică pentru toți.

Join us now to make your impact

Daca ai idei si propriile proiecte care sunt in concordanta cu scopul fundatiei te invitam ca alaturi de noi sa devii Team Leader-ul proiectelor tale care pot deveni astfel realitate!

Join us today