Donatii

Oricum ii platiti, de ce sa nu ii platiti cui doriti dvs.
Nu uitati:
daca nu alegeti catre cine sa directionati cele doua procente din impozitul dumneavoastra, acesta va fi automat directionat catre stat.
Pe scurt:
Din orice venit, statul impoziteaza 10%. Din acestia, 2% pot fi directionati spre o entitate nonprofit. Astfel, banii nu ajung la stat, ci ajuta un ONG sa-si susina financiar activitatea. Este un sistem prin care aveti posibilitatea sa decideti in mod direct ce se intimpla cu impozitele dumneavoastra.
Procedura:
Formular 230 daca aveti venituri doar din salariu trebuie completat cu datele dvs, depus si semnat pana la data de 15 mai. Formularul trebuie completat integral de mana si il puteti descarca de aici: Formular 230

Formular 200 daca aveti venituri si din alte surse pe linga cele din salariu (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc) trebuie completat cu datele dvs, semnat si depus pina la data de 15 mai, puteti decarca de aici: Formular 200

Daca reprezentati o companie sau orice alta entitate juridica puteti directiona 20% din profit catre Fundatia George Enescu pentru care va multumim!
Dati click pe butonul donate sau accesati link-ul de mai jos:
www.paypal.me/enescufoundation

de asemenea puteti folositi datele noastre:

Fundatia George Enescu
C.I.F.14453761
Cod iban: RO77RNCB0071124962570001
B.C.R. sucursala Plevnei

Atentie!
Nu trebuie completata suma ce urmeaza a fi virata. Ea se calculeaza automat ca 2% din impozitul datorat catre stat. Fisa fiscala nu trebuie obligatoriu atasata, dar pentru a optimiza procesul, este bine sa depuneti o copie impreuna cu formularul. Formularul poate fi trimis si prin posta, recomandat, pe adresa administatiei financiare de care apartineti.
Va multumim pentru sustinere !

Cu surle și Trâmbițe

Constituit la inceputul anilor ’90 sub denumirea de Romanian Brass Ensemble de un grup de studenti entuziasti ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, ansamblul a obtinut numeroase premii in concursuri nationale si internationale, in varii componente.

La hotararea membrilor sai, incepand cu anul 2013, ansamblul functioneaza sub numele “Ateneum Brass Ensemble”, pastrand in continuare un standard inalt si un repertoriu foarte bogat, abordand lucrari de muzica renascentistasi baroca in transcriptie pentru cvintet de alamuri, carora li se alatura partituri celebre ale literaturiiclasico-romantice, un accent deosebit cazand pe prelucrari ale muzicii de divertisment a secolului XX (Broadway, teme de jazz, muzica pop-rock etc.) Primul lor set de inregistrari realizate in studiourile Societatii Romane de Radiodifuziune, cuprinde lucrari clasico-romantice de mare efect, acoperind o larga plaja stilistica, de la Pachelbel si Vivaldi la Mozart si Brahms.

Turneul se poate desfasura in orice localite din tara, la onorariul per concert adaugandu-se costurile pentru transport si dupa caz cazare. Repertoriul abordat este unul deopotriva variat de la clasic la modern, precum si divertisment, pentru a acoperi o paleta larga de gusturi si public. Acesta cuprinde partituri de referinta din perioadele preclasica, clasica, romantica si contemporana, muzica sacra si pagini de divertisment: Bach, Handel, Mozart, Beethoven, Berlioz, Bizet, Ceaikovski, Verdi, Strauss, Wagner, Bruckner, Elgar, Ravel, Gershwin, Enescu, Hazzel, Parker, Brubeck, J.van der Roost, Copland, D.Dediu.

Traim intr-o lume deopotriva vizuala, cat si acustica. Prin sunete traim evenimente si senzatii, facem asocieri pozitive sau negative, sunetele influentandu-ne atat la nivel constient cat si inconstient.

Membrii Athenaeum Brass Ensemble sunt urmatorii:dan-constantinescu-7

Mihai Toth – trompeta
Cristian Suciu – trompeta
Ștefan Simionescu – trompeta
Daniel Ivan – trompeta
Ioan Gabriel Luca – corn
Ciprian Popa – corn
Sorin Lupașcu – corn
Florin Pane – trombon
Ciprian Pîrciu – trombon
Costache Cristian – trombon
Labuș Dumitru – trombon-bas
Laurentiu Sima – tuba

Varfurile acestui ansamblu au fost recunoscute si apreciate în cadrul a numeroase festivaluri şi concerte extraordinare pe scene de prestigiu atât în ţară cât şi în străinătate.
Scopul proiectului este acela de a oferi accesul la muzica de calitate atat iubitorilor de muzica cat si publicului larg din toata tara.

First Class Music

Ne dorim ca această serie de evenimente să devină un punct de referinţă pentru lumea muzicală românească, misiunea fundației este aceea de a aduce publicului meloman mari dirijori, solişti, mari voci ale muzicii clasice internaționale.First Class Music prezentare.006

Pentru a putea implementa o astfel de manifestare avem nevoie de parteneri care înțeleg cât de importantă este cultura pentru un popor, cât de necesar este să oferim publicului modele reale, evenimente de calitate care să educe, care să trezească interesul pentru performanță în domeniul artistic.

“First Class Music” este un concept care reunește o sumă de evenimente culturale și mondene de înaltă ținută. Ne adresăm personalităților societății românești și celor mai puțin cunoscuți, care, prin activitatea lor profesională și prin preocupările personale, contribuie la buna stare a comunității și care pot contribui, de asemenea, la promovarea culturii și valorilor artistice românești la cel mai bun nivel.

“First Class Music” este creat în jurul unui concert de muzică clasică în care interpretează artiști de talie internațională. Îmbinăm experiența spirituală a concertului cu socializarea și networking-ul de business pentru o seară specială și benefică pentru toți.60 copy2 copyOK1

Conceptul ”First Class Music” are o componentă socială foarte importantă având în vedere faptul că o parte din sumele realizate în urma vânzarii biletelor vor fi direcționațe în scopuri caritabile pentru a susține copiii talentați ai României și pentru a veni în sprijinul educării tinerei generații.

Acest lucru se va materializa prin cele două proiecte inițiate de Fundația George Enescu: “Talentul merită o șansă” și “Cultura prin muzică”.

FIRST CLASS ARTISTS care vor fi incluși în proiect sunt personalități de prestigiu în lumea muzicală internațională cum ar fi: Joshua Bell, Gennadi Roshdestvensky, Yuri Simonov, Valery Gergiev, Konstantin Scherbakov, Dmitri Bashkirov, Zubin Mehta, Sarah Chang, Gustavo Dudamel, Lang Lang, Radu Lupu, Ion Marin, etc.

Renumele concertelor de altădată a fost construit în timp prin organizarea unor evenimente de anvergură istorică, de prezența unor personalitățile marcante ale lumii muzicale internationale care ne-au făcut onoarea de a fi prezente pe scena Ateneului Roman de-a lungul vremii, meritul datorându- se atât artiștilor desăvârşiţi, cât şi a personalităţilor care au gestionat şi condus destinele culturii românești.

Vocaţia noastră este aceea de a promova cultura, de a educa şi îndruma în mod natural publicul spre muzica valoroasă, care dăinuie. Am fi extrem de onoraţi să vă avem parteneri în organizarea şi promovarea evenimentelor “First Class Music” iar pentru datalii vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la adresa de mail contact[at]fundatiaenescu.ro .

logo GEORGE ENESCU-02

Cu deosebită considerație,

Live Concerts

În acest sens Fundația inițiază proiectul „Live Concerts” ce presupune preluarea online în direct și înregistrată a concertelor și evenimentelor culturale si artistice din orice locație, sală de concerte, piață publică, arenă, de pe teritoriul României și transmiterea acestora în direct la calitate Full HD cu sunet 5.1 în toata lumea cu o capacitate de vizionare simultană de peste 5 milioane de useri. De asemenea poate asigura și stocarea conținului video transmis în direct pentru vizionări ulterioare.

Acest lucru este posibil datorită parteneriatului pe care Fundația îl are cu Google și Youtube putând personaliza prin nume și conținut un număr nelimitat de canale pentru transmisii online.

Dacă doriți să colaborați cu noi în vederea transmiterii live de evenimente culturale pe canale personalizate în format Full HD  vă rugăm sa ne contactați la adresa de mail: contact@fundatiaenescu.ro .

Pentru prima data concertele din Festivalul George Enescu au fost transmise pe Youtube International si au putut fi vizionate pe plan mondial de milioane de oameni simultan.
George Enescu merita aceasta onoare si mult mai mult decat atat!!!
Acesta este un proiect al Fundatiei George Enescu in parteneriat cu Google, SRTV, Idilis, AvAudioSys, Nomenius, Artexim, carora le multumim pentru sustinere.”

Classic for Business

Având în vedere faptul că angajatul unei companii multinaționale sau al unei mari companii naționale are enorme responsabilități, multă presiune dar puțin timp pentru necesitățile sufletului,
Știind de asemenea că pe umerii lor stă în mare parte  creșterea economică a companiilor,

Vă propunem concerte inedite, punând fața în față angajații companiilor cu cea mai frumoasă muzică și cu cei mai buni artiști din țară. Ele se pot ține în locații precum săli de meeting mai mari sau în saloane unde se fac sesiuni de team-building. De fapt, oriunde e nevoie de noi și sunt întrunite cerințele de acustică și de dimensiuni. Toate concertele vor fi prefațate și comentate într-o maniera accesibilă, prietenoasă și documentată temeinic.
Proiectul va fi susținut muzical de  instrumentiști profesioniști ai Filarmonicii George Enescu precum și de soliști ai Operei Române.

În cadrul acestor concerte de câte o oră – o oră și jumătate, vom propune audienței muzica geniilor ce definesc muzica clasică, a celor ce au adus arta compoziției la nivelul cel mai de sus. Bach si Mozart.

classic-for-business

Johann Sebastian Bach este părintele muzicii și al muzicienilor. Muzica sa a devenit modelul structural pentru toți compozitorii ce au creat după el. Îmbogățind stilul baroc până la perfecțiune, Johann Sebastian Bach ne-a dăruit, prin lucrările sale, o muzică complexă, provocatoare prin dificultatea sa pentru interpreți, de o frumusețe melodică răpitoare și de o adâncime filozofică unică. Bach ne cufundă în gândurile noastre cele mai intime, ne luminează interior și ne face să medităm și să ne rugăm.

Wolfgang Amadeus Mozart l-a urmat. A adus muzica la un alt nivel, simplificând tehnica compoziției și revoluționând creativitatea. A fost un copil minune, stabilindu-se ca cel mai mare compozitor din vremea sa încă de la 16 ani. Muzica sa creează lumină, bucurie, umple prin gingășie și tandrețe sufletul și ne amintește despre clipele de bucurie, despre momentele fericite, despre dragoste, despre joacă și despre copilărie.

Vocaţia si menirea noastră este aceea de a promova cultura, de a educa şi îndruma publicul spre muzica valoroasă, care dăinuie. Am fi extrem de onoraţi să vă avem parteneri în acest proiect.

contact@fundatiaenescu.ro