fbpx

Blog

Poftiti la Ateneu !!!

Ateneu

George Enescu este autorul uneia din cele mai tari maxime care s-au spus vreodata despre muzica:Muzica e de doua feluri, buna sau proasta. Doar pentru asta si Ateneul Roman merita sa ii poarte numele, ca Filarmonica George Enescu. Doar ca marele compozitor a mers pe principiul ca niciodata sa nu fii pe deplin multumit de ce ai realizat, astfel ca a lasat urmasilor Rapsodiile RomaneOedip si celelalte creatii care l-au consacrat ca cel mai important muzician roman. Si ca sa intrati in atmosfera, cat cititi acest articol, va invit sa o ascultati pe prima din cele doua Rapsodii.

George Enescu – Rapsodia Româna nr. 1

Spre rusinea mea si meritul lui Teo, prima oara la un concert la Ateneu am fost cu prilejul unei repetitii a proiectului Mozart Rocks. Si recunosc, ca sala m-a impresionat profund, cu un aer de catedrala, cu o pictura impecabila (intregul stabiliment a fost restaurat recent). A doua oara am fost la un concert de flamenco si deja ma simteam ca acasa, dar nu despre asta e vorba. Daca ceva m-a impresionat insa la Mozart Rocks, acel ceva este orchestra Filarmonicii George EnescuIata ce scriam pe ForeverFolk dupa concert: I-am lasat la sfarsit, desi ar fi trebuit sa ii mentionez la fiecare paragraf. Ma refer aici la Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, condusa imperial de Maestrul Tiberiu Soare. Eleganta, prestanta, sobrietate, performanta, daruire, arta sunt cuvinte prea sarace sa descrie ce au realizat membrii orchestrei la Mozart Rocks, dincolo de unele afirmatii tendentioase ca nu ar trebui sa se afiseze alaturi de rockeri.

Si acum vine punctul culminant: cu ajutorul lui Andrei, va adresez o provocare: sa scrieti pe blogurile voastre de ce vreti sa mergeti sa vedeti un spectacol la Ateneu cu Filarmonica George Enescu. Cele mai interesante doua articole primesc cate o invitatie dubla la spectacolele de joi 29 si vineri 30 martie, incepand cu ora 19.00. Data limita de postare a articolelor este joi, 29 martie, ora 12:00, ca sa apucam sa si decidem cine merge. Nu uitati sa postati articolul in comentarii sau sa puneti un trackback spre articolul de fata.

Avem si solicitarea de a include in articol pagina de facebook a Filarmonicii George EnescuCa like sper ca ati dat deja, ca tare merita oamenii!

Dirijor: CHRISTIAN BADEA; Solist: REMUS AZOITEI

Program:

Piotr Ilici Ceaikovski
Concertul pentru vioara si orchestra
Simfonia nr. 6, “Patetica” 

Asadar, bloggeri! Incingeti tastaturile pentru cultura, Filarmonica va asteapta!

Foto: Radu Tudoroiu

Post a comment

Enable Notifications    OK No thanks